26 Σεπ 2009

ΜΥΡΙΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ..!

Μια εύκολη συνταγή που βρήκα στις sintagespareas.gr - με μικρές δικές μου παραλλαγές.
Πεντανόστιμο γλυκό!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 γιαούρτι 2% (εγώ βάζω στραγγιστο 2%)
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
3 αυγά
1 φλυτζανι ζάχαρη
2 βανίλιες (κατα προτίμηση με γεύση πορτοκάλι, υπάρχουν στα s/m)
1 φακελάκι baking powder
ξύσμα από ενα πορτοκαλι

για το σιρόπι:
2 ποτηρια νερό
1 ποτηρι φρεσκο χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλλας
φλούδα ενός πορτοκαλιού - την οποία αφαιρώ προς το τέλος για να μην πικρίσει το σιρόπι

Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο με ενα μεγάλο μπολ και χτυπω με σύρμα.
Όταν γίνει ομοιογενές μείγμα ρίχνω σιγά σιγά τα φύλλα, ένα ένα τσαλακωμένα όπως τσαλακώνουμε το χαρτί.
Ανακατεύω ελαφρά για να καλυφθουν τα φύλλα τελείως με το μείγμα, ρίχνω σε ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40' στους 180 βαθμούς.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει το σιρόπι.
Οταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου