3 Αυγ 2010

Γλυκός Αύγουστος...

Με ζέστη μπήκε ο φετινός Αύγουστος, η πόλη συνεχίζει να αδειάζει καθημερινά, κι εγώ μετράω αντίστροφα για τις δικές μας οικογενειακές διακοπές στην ξελογιάστρα Κρήτη.
Οι πολύ απαισιόδοξοι γύρω μου μιλούν για το τελευταίο ξέγνοιαστο καλοκαίρι που θα έχουμε ως Έλληνες, τα δε κανάλια και εφημερίδες άλλαξαν ρότα και τώρα μιλούν για επερχόμενη ανάκαμψη στα οικονομικά της χώρας από Σεπτέμβρη... Ε, βέβαια, έρχονται και εκλογές όπου να 'ναι...
Μπουχτίζω, κλείνω την τηλεόραση, πετώ στα σκουπίδια τις τελευταίες εφημερίδες που περιφέρονται στο σπίτι και αρχίζω σιγά σιγά να ξεδιαλέγω τα ρούχα που θα φοράμε στις βόλτες μας στα πλακόστρωτα του Ηρακλείου.
Η Αθηνά με ρωτάει πόσο μεγάλο θα είναι το καράβι που θα μας πάει στην Κρήτη και ψάχνει να βρει με φούρια τα καινούργια της μπρατσάκια με το Γουίνι.
Η Έλλη απολαμβάνει μια φέτα καρπούζι πάνω στον καναπέ αλλά σίγουρα θα προτιμούσε να ηταν καθισμένη με γυμνά ποδαράκια πάνω σε μια αμμουδιά.
Τι γλυκός μήνας ο Αύγουστος..! Φέρνει τόσο κοντά την προοπτική της χαλάρωσης και της ανεμελιάς!
Οι κακές σκέψεις αραιώνουν τις επισκέψεις τους, τον Αύγουστο αφήνεις λιγάκι το ρολόι στην άκρη, ανασυντάσσεσαι, κάνεις σχέδια για το χειμώνα.
Γράφω εδώ και ένας ραδιοφωνικός σταθμός κάνει αφιέρωμα στον Αύγουστο, ο Παπάζογλου με ταξιδεύει σε κάτι βραδιές στη φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, με το αναπανάληπτο ηλιβασίλεμα, τις μαυροδάφνες, την κιθάρα και την καλή παρέα...



Αύγουστος... Γλυκός Αύγουστος με μαγική κατακόκκινη πανσέληνο...
Αύγουστος των παιδικών μου χρόνων στην αυλή της γιαγιάς μου με τη μεθυστική μυρωδιά του γιασεμιού, το δροσερό αεράκι που κουβαλούσε αρμύρα από τη θάλασσα δυο δρόμους πιο κάτω... Αύγουστος στα Χανιά, στην παραμυθένια παλιά πόλη με τα χρώματα, τις μουσικές, τις μικρές εκπλήξεις να παραμονεύουν σε κάθε δρομάκι. Αύγουστος στο Ελαφονήσι, με τη θάλασσα νερό να την πιείς στο ποτήρι να ξεδιψάσεις από τον καυτό ήλιο.



Αύγουστος στις Κυκλάδες, γεύση από λιαστή ντομάτα και γλυκό κρασί Σαντορίνης, λευκό-μπλε στη Νάουσα της Πάρου, μελτεμάκι στην Αγία Άννα της Νάξου, ατέλειωτες βόλτες στη Χώρα της Άνδρου...



Τελευταίες μέρες του Αυγούστου, παραμονές εξεταστικής στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε βιβλία, σημειώσεις και καφέ, ανοιχτές ακόμα βαλίτσες από ταξίδια, φωτογραφίες από χαμογελαστά πρόσωπα και νησιά στις διακοπές που μολις πέρασαν, βόλτες στο Λευκό Πύργο αποχαιρετώντας το καλοκαίρι με μια μικρή μελαγχολία, τελευταίες συναυλίες σε ανοιχτό χώρο...



Αύγουστος των πιο γλυκών και αγαπημένων αναμνήσεων..!



Ραντεβού το Σεπτέμβρη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου